Digitala strategier

Varför digitala strategier?

Behöver ni hjälp med marknadsföring, marknadsplaner eller övergripande strategier, så erbjuder vi även detta. Detta kan innebära att ni får hjälp med kostnadsberäkningar vid förstudier inför projekt, eller med själva förstudien. Vad behövs, vilka områden bör det fokuseras på? Hur många timmar är det rimligt att de olika områdena tar att utveckla etc?
Det kan även vara en second opinion av en förstudie eller offert på större projekt. Det är inte alltid lätt att avgöra rimligheten i exempelvis kostnader i kommande projekt om man inte är insatt i området. Vill ni ha någon som sitter ner med er på tu man hand och går igenom rimligheten i uppskattad tid och pengar, så hör av er.

Digitala strategier är planer som företag och organisationer använder för att nå sina mål på nätet. Dessa strategier kan omfatta allt från att skapa en webbplats och sociala medier-konton till att använda onlineannonsering och sökmotoroptimering (SEO).

Fördelar med digitala strategier:

 • Ökad synlighet: 
  Digitala strategier kan hjälpa företag och organisationer att nå ut till en bredare publik och öka sin synlighet på nätet.

 • Bättre kundrelationer: 
  Digitala strategier kan hjälpa företag och organisationer att bygga upp relationer med sina kunder och skapa en mer engagerande kundupplevelse.

 • Ökad försäljning: 
  Digitala strategier kan hjälpa företag och organisationer att öka sin försäljning genom att generera leads och konverteringar.

Nackdelar med digitala strategier:

 • Tidskrävande: 
  Att utveckla och implementera en digital strategi kan ta tid och ansträngning.

 • Kostnadseffektivitet: 
  Digitala strategier kan vara kostnadseffektiva, men de kan också vara dyra om man anlitar en konsult.

Hur man utvecklar en digital strategi:

För att utveckla en effektiv digital strategi är det viktigt att följa dessa steg:

 1. Identifiera dina mål: 
  Det första steget är att identifiera vilka mål du vill uppnå med din digitala strategi. Vill du öka din synlighet, bygga upp relationer med dina kunder eller öka din försäljning?

 2. Analysera din målgrupp: 
  Det är viktigt att förstå din målgrupp för att kunna utveckla en strategi som är relevant och engagerande. Vem är din målgrupp? Vad är deras intressen? Hur använder de internet?

 3. Välj rätt kanaler: 
  Det finns många olika digitala kanaler som företag och organisationer kan använda. Vilka kanaler är relevanta för din målgrupp?

 4. Skapa innehåll: 
  Innehåll är nyckeln till framgång på nätet. Se till att skapa innehåll som är relevant, informativt och värdefullt för din målgrupp.

 5. Mät dina resultat: 
  Det är viktigt att mäta resultaten av din digitala strategi för att se vad som fungerar och vad som inte fungerar. Du kan använda verktyg som Google Analytics för att samla in data om hur dina besökare interagerar med din webbplats och dina sociala medier-konton.

Här är några specifika tekniker för digitala strategier:

 • Webbplatsdesign: 
  Webbplatsen är ditt företags digitala hem. Se till att din webbplats är väldesignad, lättnavigerad och innehåller relevant innehåll.

 • Sociala medier: 
  Sociala medier är ett kraftfullt verktyg för att engagera din målgrupp och bygga upp relationer.

 • E-postmarknadsföring: 
  E-postmarknadsföring är ett effektivt sätt att kommunicera med din målgrupp och generera leads.

 • Onlineannonsering: 
  Onlineannonsering kan hjälpa dig att nå ut till en bredare publik och generera konverteringar.

 • SEO: 
  SEO är en process för att förbättra din webbplatss ranking i sökresultaten.


Digitala strategier är en viktig del av en framgångsrik affärsstrategi. Genom att följa dessa steg kan du utveckla en effektiv digital strategi som hjälper dig att uppnå dina mål.

Analysen

Detta är en viktig bit som dessvärre många glömmer. Det handlar om att mäta hur folk rör sig på sidan, vad de gör på sidan, om och vart de tappar intresse. Hur många konverteringar som görs (konverteringar får man fram genom att man mäter målen med sidan). Detta använder vi för att lättare och bättre ta beslut på eventuella förändringar av er sida genom att få fram riktiga fakta och inte ta beslut baserade på gissningar.  Här använder vi oss främst av Google Analytics, men även av andra tredjepartsprogram för att uppnå största precision.  

Målet här är att hitta vad som lockar kunder, vilka som lockades och vart ifrån och att få dem att komma tillbaka igen. Via dessa verktyg kan vi även se vilka reklamannonser som fungerade och vilka som inte fungerade. Eller om det lönade sig att lägga alla de där timmarna på att synas på sociala medier osv. Man kan spara mycket pengar genom att inte spendera dem på onödiga annonser på fel platser.

Hemsidor & Webbapplikationer

Behöver du hjälp med att starta upp en hemsida/webbapplikation så erbjuder vi även kompletta anpassade lösningar för dig och ditt företag. Hemsidor, e-handelslösningar och andra “appar”, beroende på vad som eftersöks är inget hinder utan en självklarhet om det är det som önskas.

Ibland behöver man inget avancerat. Inte den där extremt coola supersidan som får folk att tappa andan. I ärlighetens namn är den tiden förbi, och de sidorna är bara onödigt dyra och svåra att underhålla. En sida ska vara funktionell. Den ska fylla sitt syfte. Den ska fungera och vara lätt att hitta rätt på för kunderna att förstå. Den ska även vara lätt att administrera och därmed även billig att administrera. Vi kan hjälpa dig att bygga upp en sida från grunden, eller bara anpassa den till det bättre om så önskas. Så känner ni att ni har kört fast, att ni saknar en funktion på er sida eller att den behöver fräschas till, kontakta då oss.