Google Ads

Varför Google Ads?

Gooogle Ads kallades förr Google Adwords. Inom SEM (search engine marketing) använder man främst två sätt för att synliggöra sig digitalt. Det ena är Google Ads (Adwords), det andra är SEO (Search engine optimization). Lite beroende på vilken källa man tittar på så sker mellan 90-95% av alla sökningar på nätet här i Sverige på Google. Adwords är Googles egna annonsprogram. Ekonomin bakom detta är att varje gång någon klickar på din länk (den väldigt synliga annonsen) så tar Google betalt. Detta är ett effektivt sätt att synas bra på Googles första sida.

Fördel med Adwords är att du syns. Du får även direkt koll på alla klick som görs och tydliga rapporter. Du kan alltid gå in dygnet runt för att se hur din annonskampanj går. Man kan stoppa och justera annonsen närsom helst. Du kan välja vart du vill att den ska synas, nationellt eller internationellt.

Nackdelen som finns är ju att varje klick kostar, men å andra sidan kan varje klick också innebära en ny kund. 
Google Ads är en plattform för onlineannonsering som gör det möjligt för företag att visa sina annonser på Googles sökmotor och andra Google-ägda webbplatser och appar. Google Ads är ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa företag att nå ut till en bredare publik och generera fler leads och försäljning.

Chrisman, En Google Ads byrå i Malmö

Hur fungerar Google Ads?

Google Ads fungerar genom att företag köper sökord. När en användare söker efter ett sökord som ett företag har köpt, visas företagets annons i sökresultaten. Företaget betalar sedan Google en kostnad varje gång någon klickar på deras annons.

Fördelar med Google Ads

Google Ads har många fördelar, bland annat:

 • Målgruppsriktade annonser: 
  Google Ads gör det möjligt för företag att rikta sina annonser till specifika målgrupper baserat på demografi, intressen och plats.

 • Mätbarhet: 
  Google Ads ger företag insikter om hur deras annonser presterar, så att de kan se vilka som är mest effektiva.

 • Flexibilitet: 
  Google Ads erbjuder ett brett utbud av annonsformat och kampanjalternativ, så att företag kan anpassa sina annonser efter sina behov.

Nackdelar med Google Ads

Google Ads kan vara dyrt, särskilt om företag lägger mycket pengar på sina annonser. Det är viktigt att företag gör sin research innan de börjar använda Google Ads för att säkerställa att de får ut det mesta av sina investeringar.

Hur skapar man en Google Ads-kampanj?

För att skapa en Google Ads-kampanj måste företag först skapa ett Google Ads-konto. När kontot är skapat kan företag välja sina sökord, skapa sina annonser och ange sina bud.

Här är några tips för att skapa en framgångsrik Google Ads-kampanj:

 • Välj rätt sökord: 
  Det är viktigt att välja sökord som är relevanta för företagets produkter eller tjänster.

 • Skapa effektiva annonser: 
  Annonserna bör vara tydliga, korta och informativa.

 • Sätt rätt bud: 
  Buden bör vara konkurrenskraftiga, men inte så höga att de gör kampanjen olönsam.

Sammanfattning

Google Ads är ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa företag att nå ut till en bredare publik och generera fler leads och försäljning. Före företag börjar använda Google Ads är det dock viktigt att göra sin research och förstå hur plattformen fungerar.